3 april 2016

Duo Soulmates

Duo Soulmates bestaat uit Malou Ros (zang, piano en accordeon) en Hans Lub (zang, gitaar en piano).

Hoewel dit duo dit jaar voor het eerst in deze samenstelling optreedt zijn de leden door de wol geverfd als muzikanten.

Malou Ros beschikt over een voortreffelijk stemgeluid. Zo is zij eerste sopraan bij het koor Mozart Cantat in Hoorn, solo zangeres met klassiek repertoire in het duo Petit Fours en zangeres van Mary Lou and the Strawberries. In het afgelopen jaar heeft zij veel doorzettingsvermogen getoond op accordeon zodat ze nu klaar is voor het grote publiek. Haar vader Johnny Ros was producer bij Philips en zij maakte op 15- jarige leeftijd haar debuut bij the Dutch Swing College Band.

Hans Lub is sinds 1982 actief op muziekgebied als zowel singer/songwriter als gitarist. Speelde in diverse bands zoals Greenspot en Odysseus en is sinds enige tijd toetsenist/gitarist/zanger in de formatie van Malou. Tevens is Hans sinds februari van dit jaar dirigent van het Andijker Havenkoor.

Het repertoire is zeer divers. Van smartlap tot klassiek. Kortom een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod.

Duo Soulmates kent de basis in liefdevolle vriendelijkheid. Tijdens een gospeldienst op het jazzfestival in Enkhuizen, mei 2014, in het weekend waar Hans en Malou elkaar voor het eerst direct troffen, kwam dit naar voren in de teksten. In de verscheurde wereld van nu is liefdevolle vriendelijkheid de enige toevluchtshaven die ruimte en opluchting biedt. Liefdevolle vriendelijkheid voor alle levende wezens.