4 april 2016

Hans Lub

Hans Lub, singer-songwriterHans dirigent

Hans is begonnen  met gitaarspelen en zingen in 1982 toen hij een gitaar ontdekte bij een vriendin van zijn moeder. Hij mocht de gitaar meenemen op voorwaarde dat hij les nam. Zijn moeder was de koning te rijk want opa en oma van moeders kant hadden elkaar leren in 1936 toen de opa van Hans in de jazzband werd geïntroduceerd van zijn oma. Opa was saxofonist en klarinettist, oma speelde piano. Op zijn zestiende kreeg Hans een gitaar met versterker voor zijn verjaardag en sindsdien heeft hij altijd in bands gespeeld, hoofdzakelijk als zanger-gitarist.

Hans schrijft al vanaf zijn veertiende eigen liedjes.

Hans leerde zichzelf pianospelen door de akkoordenkennis van het gitaarspelen toe te passen op de piano en kreeg iedere zondag bij opa Roosendaal thuis de gelegenheid om lekker te improviseren.

Toen Hans op een avond meekwam met zijn partner en zangeres Malou Ros werd hij achter het keyboard gezet met de mededeling “dit zijn de akkoorden, ga maar spelen” en tot zijn eigen verbazing ging dit meteen goed.

Toen Hans nog als geluidsman meeging met de band Mary Lou and the Strawberries (voordat hij daar als toetsenist, gitarist en zanger aan de slag ging) kwam hij tijdens het laatste nummer van een optreden tot ieders genoegen als een clown uit de trukendoos Johnny B. Goode van Chuck Berry zingen.

Behalve bij Mary Lou and the Strawberries zit Hans in de bands Newsflash en Jazzy Lou and the beats en treedt met zijn partner op als Duo Soulmates.

Hans houdt van veel muziek, met name Prince, U2, Jimi Hendrix en Golden Earring.

Hans geeft ook gitaar- en basgitaarles, en is bandcoach en was tot voor kort dirigent van het Andijker Havenkoor en was ook jarenlang dirigent van het Steunpuntkoor van de RIBW op vrijdagmiddag. Muziek is echt zijn lust en zijn leven