Mary Lou and the Strawberries

MLS      vlnr Mary Lou, Martin, Fred, René de G

Malou komt uit een zeer muzikale familie. Oma was operazangeres en opa speelde viool. Vader John Ros was producer bij o.a. Polydor, Bovema en EMI. Muziek werd Malou echt met de paplepel ingegoten. Met haar broer Jerry die gitaar en piano speelde, maakte zij altijd muziek “tussen de schuifdeuren”. Op haar 15 debuteerde ze als gast zangeres bij de Dutch Swing College band. Met de meidenband ‘Missfitting’ toerde ze door Nederland en trad regelmatig op met de Big Band Amsterdam. Hoewel Malou klassiek geschoold is, als solo zangeres zingt Malou veel van Schubert onder begeleiding van een pianist, ligt haar hart bij Jazz muziek.

 

Solo gitarist Martin Heitman begon zijn muzikale carrière in de jaren zeventig bij DubbelDutch wat indertijd de beste band van Amsterdam was waar zelfs de Outsiders ontzag voor hadden. Daarna ging Martin het professionele leven in met de band Twinkelstars, waarmee hij onder meer door Duitsland toerde, voordat hij een veelgevraagd sessie en studio muzikant werd en in diverse andere bands heeft gespeeld door de jaren heen. Martin heeft een voorkeur voor 60’s en 70’s muziek en R&R bands en speelt alle nummers uit die tijd uit zijn hoofd.

 

Bassist René de Groot begon zijn muzikale loopbaan begin jaren 80 bij de Amsterdamse punkband The Ex waar hij medeoprichter van was en na enkele platen en optredens door het hele land (incl. Paradiso en de Melkweg) uiteindelijke voor dub/reggae koos. Via diverse reggae, Pop, country, bruiloften en partijen en bluesbands in Nederland, en in het buitenland, belandde hij uiteindelijk in een jazzy/soul formatie in West Friesland alvorens hij bij Mary Lou & The Strawberries de lage noten ging verzorgen.

Slag gitarist en mondharmonica speler Fred Hoogland begon met gitaarspelen op zijn 16e in diverse Rock & Roll bands en was daarnaast 23 jaar lang de muzikale begeleider van het Jeugd kinderkoor in Nibbixwoud.

De vaste plek van Hans Lub in de band is achter het keyboard met een gitaar naast zich, een microfoon voor zich en de mengtafel binnen handbereik. Tijdens de repetities vult Hans de plek van de bassist of de sologitarist in geval van afwezigheid moeiteloos in. Begonnen als geluidsman bij de band kreeg hij tijdens een optreden de kans om zich te laten horen met een spetterende uitvoering van Johnny B. Goode. Op de muziekschool in Enkhuizen kreeg Hans in 1982 zijn eerste gitaarles en leerde zichzelf pianospelen in het huis van opa Roosendaal die zelf 1e saxofonist/klarinettist was in een bigband waarin opa samenspeelde met o.a. zijn latere echtgenote op piano. Vroege invloeden zijn Prince, Dire Straits, U2 en Jimi Hendrix. Later ook Golden Earring en Therapy?. Speelt sinds zijn 16e in regionale bands zoals Odysseus, Greenspot en Newsflash en heeft daarnaast met partner Malou duo Soulmates. Werkt sinds juni 2015 bij participatiecentrum de Baanbreker in Enkhuizen als ervaringswerker met specialiteit muziek, geeft muziekles en volgt een dirigentenopleiding in Schagerbrug.

Hans

René Slagter uit Enkhuizen drumt sinds kort bij de ‘Strawberries’. Hiervoor heeft hij lang bij een orkest gedrumd, en veel percussie gespeeld. Zijn muzikale basis ligt bij percussiegroep Lutjebroek, daar is hij op zijn achtste begonnen. Na 15 jaar is hij achter het drumstel gekropen bij een orkest in Venhuizen. Hier heeft hij, naast klassieke stukken, ook veel popnummers gespeeld. Zij speelden onder andere jaarlijks op het Access Live festifal.

 René Slagter